Главчев: Разликата между България и Македония е в европейския стил​

В Македония исканията на хората са отново за извънредни избори

В ефира на БНТ новият председател на парламента Димитър Главчев заяви по повод случващото се в съседна Македония, че европейският стил е този, когато се вижда, че няма достатъчна подкрепа се отива на избори.

По думите на Главчев, разликата между България и Македония е в европейския стил, който е у нас, тъй като сме член на ЕС, и никой не поставя под съмнение, че сегашното управление трябва да бъде на най-голямата спечелила партия. И наистина това са нещата, които правят отликите между България и Македония.

"Вижда се, че сме стабилна държава и очевидно в Македония искат да се поучат от нашия опит, от нашия стил, тъй като не са тръгнали по правилния път и може би го осъзнават", уточни Димитър Главчев.

"Притеснително е, ако се случват подобни неща, каквито се случват в Македония. За радост няма никакви оценки на съмнение, че нещо такова може да се случи в България. Ние тръгнахме по различен път - европейският начин, когато искаш да получиш волята на избирателите и подкрепата им и виждате, че в обществото няма никакво напрежение. Всички приемат резултатите от демократично проведените избори", заяви председателят на парламента.