Участник в “X фактор” с фолклорен концерт в „Хиндлиян”

Пловдив Лайф

01-05-2017, 15:44

Снимка:

ОИ „Старинен Пловдив”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Входът за фолклорния концерт - „Пролет в Хиндлиян”, е свободен

Борислав Борисов ще представи фолклорен концерт в двора на къща „Хиндлиян” на  4 май (четвъртък) от 18:30 часа. Събитието се организира от ОИ „Старинен Пловдив”.

В концерта „Пролет в „Хиндлиян” народният певец ще изпълни пред публиката песни от различни краища на страната и ще покаже многообразието на българския фолклор. В репертоара му е включена и авторската песен „Слънце над Пирина”.

Борислав Борисов е роден през 1990 година в град Видин. От 7- годишен започва да се изявява като изпълнител и хорист в училищни празници. Благодарение на класната си до 4-ти клас - г-жа Стойка Маринова, открила таланта му, 10-годишен той започва да изучава гъдулка и народно пеене в читалище "Цвят" - гр. Видин при преподавател Лили Ангелова, а по - късно при Дилян Митов.

В 9-ти клас се записва да свири на гъдулка в училището по изкуства СОУ  "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Видин, като едновременно изучава и народно пеене при Живка Сливенова. Продължава да се занимава с народна музика и след завършване на средното си образование. През 2013 г. завършва АМТИИ - гр. Пловдив със специалност „Музикална педагогика с народно пеене” в класа на главен асистент Диана Иванова, а с помощта на проф. Светла Станилова защитава с отличен дипломната си работа.

През 2016 г. придобива магистърска степен по специалността „Изпълнителско изкуство с народно пеене” в класа на главен асистент Диана Иванова.

През годините е удостоен с много награди и грамоти по народно пеене от различни конкурси.

Младият изпълнител участва в риалити формата “X фактор” през 2014 г., като там стигна до края на 2-ри кръг.
Входът за фолклорния концерт на Борислав Борисов - „Пролет в Хиндлиян”, е свободен.