Внимание, вируси! Не отваряйте писма от името на НАП

Мисия

01-05-2017, 15:50

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Нова серия електронни писма с опасни вируси атакуват личните и служебни имейли на стотици потребители от вчера. Писмата, чийто подател уж е Националната агенция по приходите, съдържат текст, който за разлика от други подобни случаи, е изписан грамотно на български език и е възможно да подлъже получателите.

Опасността се съдържа в прикачения файл, който получателят се призовава да отвори. Той е в zip-формат и ако човек се подведе, може да да свали на компютъра си наличните файлове във въпросната папка. Именно това действие би било фатално за информацията, съхранявана в заразения компютър.  

В основанието на писмата пише: "Уведомление относно промени в регламента за подаване на декларации към НАП"

Самото писмо гласи дословно:

Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!

Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Национална агенция за приходите.