Магията на комиксите завладя младете хора на Добрич

Младежкият център се превърна в творческа работилница за комикси

За първи път в гр. Добрич на 29 април инициативата "Комикс уъркшоп" срещна колекционери и художници, създатели на комикси от Русе, Варна и Добрич, с феновете на това изкуство!
Наши гости бяха д-р Александър Въчков - преподавател в Художествената академия и колекционер, Венцислав Великов - художник, гл. дизайнер на Московски профсъюзи и издателство Материк Алфа Москва, Стоян Стоянов Комитски - уредник на експозицията - Музей на комикса към РБ "Л. Каравелов" - гр. Русе, Николай Маринов - художник, Бисер Енчев - консултант по автентичност в комиксите и Станислав Колев (Стас)  - художник карикатурист. Всички участват в творческия екип на списание "К.И.К."!
Младежкият център се превърна в творческа работилница за комикси. Майсторите художници рисуваха и разказваха за основните правила при създаването на комикса - тази забележителна комбинация от интересна история и майсторски направени рисунки.

Д-р Александър Въчков представи изложбата "История на българския комикс" и сподели интересни факти за изданията родили се у нас от 1940 година до днес. Той изрази своята изненада от препълнените с участници фоайета, като подчерта важността от приемственост между поколенията. 
С много желание, въображение и търпение, децата и младите хора рисуваха своите разкази в картини, върху разкадрованите листи. Така в продължение на четири часа, те успяха да създадат над 50 комикса, които ще бъдат експонирани в последваща изложба.
Инициативата  на Младежки център - Добрич  "Комикс уъркшоп" е реализирана в партньорство с РБ "Л. Каравелов" - гр. Русе, с доброволното участие на всички художници и списание за графична култура "К.И.К."!