Буфон: Мбапе е невероятен талант и изглежда добро дете

Той е бъдещият Меси, Роналдо или Неймар

Джанлуиджи Буфон похвали звездата на Монако Килиан Мбапе за безупречната форма, в която се намира.

"Мнозина смятат, че Монако не е на нивото на Барселона, но играта им на терена доказва точно обратното", смята Буфон.

"Ще ви издам една малка тайна. Бяха изминали 30 минути от гостуването на "князете" на Манчестър Сити и изпратих съобщение на нашия директор, заявявайки му: "Тези момчета могат да стигнат до финала, те са страхотни". Това показва колко много ги уважаваме.


Монако не е отбор, който е стигнал дотук, благодарение на късмет, тимът е страшно качествен. Монегаските имат бляскав стил на игра практикуват атакуващ и бърз футбол, а в някои области имат и много опит. Знаем, че ако искаме да спечелим Шампионската лига, трябва да надвием още един противник, труден колкото Барселона", сподели още легендарният вратар.

"Мбапе е роден през 1998 г., нали? Аз вече бях участвал на Световното първенство във Франция, а Килиан все още не е бил роден! Това е радостта на живота, прекрасното във футбола. Срещаш се с деца, които дори не са били родени, когато голяма част от твоята кариера вече е била зад гърба ти. Онзи ден разбрах, че съм играл в крайна сметка с 3 поколения футболисти.



Бях с тези, родени през 50-те и 60-те години на миналия век, а сега играя с родени след 2000 г. Това е един огромен период от време. И това те стимулира, защото знаеш, че се изправяш срещу бъдещия Меси, Роналдо или Неймар. Може би след 10 години, когато приключа кариерата си, те ще бъдат опитни шампиони и аз ще си спомням как съм играл с тях в началото на техния житейски опит на терена.

Със сигурност Мбапе е невероятен талант, а също така изглежда и добро дете. Това ще помогне на кариерата му, а аз се надявам тя да бъде блестяща. Той ще има много възможности да се бори за този трофей в бъдеще. Килиан има същите характеристики както Анри, който също игра за Монако.

Мбапе разполага с лек, гладък и елегантен стил на бягане На неговата възраст той е вече по-добър пред гола, отколкото Анри на 18 г. Хладнокръвен е, а това е трудно за толкова млад футболист", допълни Буфон.