Младите огнеборци от Каварна спечелиха Областното състезание (видео)

“Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

Отборът на ОУ „Йордан Йовков” – Каварна е победител в Областното ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – Добрич 2017”, което се проведе днес в градския парк на Добрич. Каварненските ученици събраха равен брой точки – 164 с отбора на СУ „П.Р. Славейков”-Добрич, но заради повечето точки от практическата част, те бяха обявени за победители и ще представят областта на Националното състезание, което ще се проведе през месец юни. В състезанието участваха 6 отбора от общините Добрич, Добричка, Генерал Тошево, Балчик, Каварна и Тервел. Младите хора показаха подготовката и уменията си за справяне с различни критични ситуации – земетресение, наводнение, замърсяване с промишлени отровни вещества, използване на индивидуални средства за защита, оказване на първа долекарска помощ и пожарна безопасност. 
Преди началото на състезанието директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Дарин Димитров връчи на кмета Йордан Йорданов плакет за принос в развитието и обучението към подрастващото поколение за действия и защита  при бедствия, пожари и извънредни ситуации.
Днес всички вие сте победители, щом сте стигнали до този кръг, каза кметът. Той подчерта, че за първи път състезанието се провежда на територията на градския парк, който по думите му е подходящо място отборите да изпробват своите възможности. 

Източник: МГ Добруджа