Нови 342 работни места откриват в Старозагорско

Животът

03-05-2017, 17:32

Снимка:

Областна управа Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Турнир по фехтовка приема Стара Загора в почивните дни

Мъж е загинал при катастрофа на пътя Стара Загора-Казанлък

Постъпилите от работодатели от Старозагорска област заявки са 472 от 83-ма собственици на фирми

Днес в Областна администрация се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, председателствано от зам. областния управител Румяна Друмева. По време на  него беше извършена оценка на набраните заявки от работодатели, кандидатстващи по Процедура „Обучение и заетост за младите хора” на Оперативна прогама „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.”. Тази процедура е насочена към безработни лица до 29 г. включително, които са с основно или по-ниско образование, а също и към продължително безработни лица до 29 г. с регистрация в Дирекция Бюро по труда от 12 и повече месеца.

За безработните лица се осигуряват разходите за трудови възнаграждения до 6 месеца – при покриване на 100% от сумата на минималния осигурителен доход за съответната длъжност, за която са наети, както и всички дължими вноски за сметка на работодателите.

Постъпилите от работодатели от Старозагорска област заявки са 472 от 83-ма собственици на фирми. Те бяха разгледани и оценени на база критерии, посочени в утвърдена от министъра на труда и социалната политика методика за оценка.

На днешното заседание бяха одобрени заявки за 342 работни места, подадени от 68 работодатели. 1 309 772 лв. са предвидените за област Стара Загора средства по проекта за осигуряване на обучение и заетост на млади безработни.

На заседанието присъстваха Господин Господинов, секретар на Комисията и директор Дирекция „Регионална служба по заетостта”, Хасково, представители на общините от областта, на Бюрата по труда, РУО, работодателски организации и синдикатите.