Жена загина при катастрофа край Монтана

Крими

04-05-2017, 07:52

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Овчаров отново призован да се яви в следствието

Поне 12 души са били ранени в инцидента

Млада жена загина, а най-малко 12 души пострадаха след като пътнически автобус падна в дере на на път Е-79 между Монтана и Видин в района на монтанското село Смоляновци, съобщават от БНТ.

Катастрофата е причинена от сблъсък между автобуса и тежкотоварен автомобил. До късно снощи на мястото на инцидента се провеждаше спасителна операция по изваждането на пътниците от автобуса. Ранените са настанени в болница.

Тежкият пътен инцидент е станал към 19:30 часа снощи, съобщиха от полицията в Монтана. Заради несъобразена скорост ТИР е поднесъл на мокър участък от главен път Е-79 между Видин и Монтана малко след отбивката за село Смоляновци. Тежкият камион е станал неуправляем и се е ударил в идващ насреща автобус на фирма "Монтана АТ", движещ се по линията София-Видин.

При удара автобусът е излязъл от пътя и е паднал от 2 метра в дере край пътя. На място е загинала една жена, която при удара е изхвърчала от автобуса и е била притисната от него при падането. Други 12 души от пътуващите в автобуса са ранени и са били откарани с линейки в болницата в Монтана. Заради катастрофата пътя Е-79 беше затворен за движение.