Училището в село Коларци става обединено

Добруджанци

04-05-2017, 10:33

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима обраха оборота на магазин в Тервел

Община Тервел дава на търг 19 имота

Останалите основни училища в общината ще обучават ученици от първи до седми клас

Училището в село Коларци вече ще обучава ученици до 10 клас, вместо до 8-и клас, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева, цитирана от БТА. Общинският съвет е дал съгласие за това във връзка с направеното от общинската администрация предложение.
Учениците ще придобият професия и ще завършат 10-и клас с диплома за професионална квалификация и със средно образование, първа степен. 
Професията, която ще се изучава в с. Коларци ще бъде "Работник в производството на кулинарни изделия в заведения за хранене и развлечения". В селото има изградена и оборудвана кухня-майка и там учениците ще могат да имат своята учебна практика. В община Тервел работят десетки кухни - в патронажи, центрове за социални услуги, детски градини, училища, посочи Илиева. Тя подчерта, че допълнително предимство при тази професия е близостта до Северното Черноморие.
Останалите основни училища в общината ще обучават ученици от първи до седми клас. Те ще трябва да оптимизират персонала си и да се справят с по-малък бюджет, съответстващ на по-малкия брой ученици, добави още Дияна Илиева.