Борисов: ГЕРБ и Обединени патриоти поемаме отговорността за управление

Политика

04-05-2017, 11:20

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов връчи мандата

Румен Радев издаде указ НС да избере Борисов за премиер

Той представи програмата за управление на коалицията

По волята на българския народ двете формации ГЕРБ и Обединени патриоти поемаме отговорността за управление на страната. Нашето разбиране е, че българските граждани се нуждаят от сигурност и доверие. В името на българската държава ние преодоляваме различията си и се коалираме да работим. Това заяви Бойко Борисов пред депутатите. Той представи програмата за управление на коалицията - повишаване на минималната и средната работна заплата, председателството на ЕС.

Той представи програмата за управление на коалицията - повишаване на минималната и средната работна заплата, председателството на ЕС, подобряване на здравето на нацията. "При изпълнение на мерките в програмата гарантираме минимална работна заплата от 650 лева и средна заплата от 1500 лева в края на мандата. Ще подкрепим растежа на икономиката и демографските проблеми в страната. ", каза Борисов.

"Нямаме основание да се откажем от изграждането на модерна инфраструктура. Това ще помогне за развитие на регионите и намаляване на регионалните различия“, заяви той и уточни, че правителството поема ангажимент за доизграждането на АМ „Хемус“, АМ „Струма“, АМ „Калотина-София“, Южната дъга, разширението на метрото в София и други. „Ангажираме се с увеличаване на инвестициите в образованието и увеличаването на бюджета за образование“, обясни Бойко Борисов и допълни, че правителството предвижда и ежегоден ръст на средствата за наука. „Подобряване на здравето на нацията е стратегически приоритет за управлението ни“, коментира лидерът на ГЕРБ. „Започваме поетапна демонополизация на НЗОК и интегрирана информационна система“, каза още той.

Преди това от трибуната говори председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той представи биографична справка на кандидата за министър-председател Бойко Методиев Борисов.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен