Успешно приключи данъчната кампания

44% от добруджанците декларираха доходите си по интернет

Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица приключи в офисите на НАП. Подадени са близо 500 000 декларации. Малко под половината от тях са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код - ПИК. От НАП отчитат сериозно повишаване на интереса към е-подаването на декларации от физическите лица.

В офиса на НАП в Добрич са постъпили до днес 12 025 годишни декларации. 5 318 добруджанци са декларирали доходите си за изминалата година по интернет с електронен подпис или персонален код, което представлява над 44% от общо подадените декларации. В близките дни в местния офис на Агенцията се очаква по пощата да пристигнат още над 1000 формуляра.

 „Почти всяка втора декларация за доходите е получена онлайн тази година. Този интерес към е-услугите на НАП е разбираем, тъй като те спестяват разходи и време, както на администрацията, така и на гражданите“, коментира по повод края на кампанията Боряна Георгиева, директор „Обслужване“ в НАП.