Добрич възвръща славата си в плуването (видео)

Мечтата и на двамата бъдещи шампиони е да участват на Олимпийски игри

Работим сериозно, имаме успехи и се надявам съвсем скоро да възвърнем славата на Добрич в плуването. Това заяви в интервю за Медийна група „Добруджа” един от треньорите в СКПС „Добруджа” Иван Иванов.
„Условията в комплекс „Русалка” се прекрасни, благодарен съм на екипа на спортната база, на ръководството на клуба по плувни спортове – дерзаем само напред”, подчерта Иванов.
В СКПС „Добруджа” са картотекирани повече от 60 деца, които се подготвят при треньорите Иван Иванов, Веселин Нейков и Светлин Колев.
Припомняме, че клубът се завърна с 11 златни, 13 сребърни, 6 бронзови медала, както и две индивидуални купи от състезанието „Голямото великденско гмуркане“, което се проведе на 29 и 30 април в комплекс „Приморски“ във Варна.
Двете индивидуални награди от Варна спечелиха Радослав Тихомиров, роден през 2007 година, и Николай Божков /2005 г/. Купите се връчват за всяка възрастова група и пол за най-много набрани точки по системата на FINA при задължително участие в 5 дисциплини. 
Мечтата и на двамата бъдещи шампиони е да участват на Олимпийски игри. Вижте във видеото какво споделиха двамата таланти пред нашата камера.
Репортаж на Петър Петров и Стефан Калев

Източник: МГ ДобруджаСнимка на Деня

Щрихи от Плевен