Старозагорски гимнастик със стипендия от Международната федерация

Мариан Михалев е състезател по скокове на батут на Спортен клуб „Добри Костин“

Международната федерация по гимнастика отпусна стипендия от 5 000 швейцарски франка за израстване и постигане на високи резултати на гимнастика Мариан Михалев от Стара Загора. За стипендията са кандидатствали 35 състезатели от 23 национални федерации. Специална комисия е одобрила кандидатурите на 12 от кандидатите.
Той е състезател по скокове на батут на Спортен клуб „Добри Костин“, възпитаник на треньорката Мариана Макулова. Средствата се отпускат на перспективния старозагорски младеж, който ще навърши 18 г. след два месеца, за да подпомогнат пълноценната му подготовка за предстоящите през 2020 г. Олимпийски игри в Токио.
Признанието за младия старозагорски спортист по скокове на батут идва като резултат от представянето му през последните години. През 2013 г. на Световното първенство в София той завоюва бронзов медал при юношите, а две години по-късно в Дания е седми на финала на Световното първенство при старшата възраст. През 2016 г., от 83 участници на Европейското първенство в Испания Мариян се класира на 6-то място. На батут той има и първо място от Държавното първенство индивидуално при мъжете.
Мариан Михалев бе една от номинациите за Спортист на годината 2016, когато Мирела Демирева стана Спортист №1 на Стара Загора.