Пловдивски студенти се включват в кампанията „Празнувай отговорно“

Мисия Пловдив

04-05-2017, 17:21

Снимка:

УХТ-Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията е насочена към повишаване вниманието и отговорността на младите хора за безопасно движение по пътищата

Студенти от висши учебни заведения в Пловдив се включват за пореден път в кампанията „Празнувай отговорно“. Кампанията е насочена към повишаване вниманието и отговорността на младите хора за безопасно движение по пътищата и недопускане на тежки транспортни произшествия по време на празничните дни. Стартът й бе даден през 2013 година в Университета по хранителни технологии през 2013 година и вече няколко години се провежда успешно с активната подкрепа и участие на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив.
Студентите от УХТ-Пловдив излязоха рано тази сутрин на пешеходна пътека с плакати с призиви за отговорно празнуване. По време на майските празници информационната акция ще продължи в социалната мрежа под формата на постове, които да напомнят на студентите за значението на отговорното шофиране. Това е поредната кампания, в която Студентският съвет при УХТ се включва активно в живота на студентите като ги кара да се замислят за запазване на здравето и живота им.
В съвместната превантивна инициатива ще се включат от 12 часа и студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ , а в Стара Загора - техни колеги от Тракийски университет. Пред младите хора полицейските служители ще отправят конкретни препоръки за безопасно шофиране и придвижване по пътищата и ще предоставят статистически данни за пътнотранспортните произшествия.