В София се открива изложба "Това е моята Европа"

Йорданка Фандъкова и евродепутатите Момчил Неков и Илхан Кючюк ще открият фотоизложбата

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и евродепутатите Момчил Неков и Илхан Кючюк ще открият фотоизложба с най-добрите снимки от състоялия се онлайн фотоконкурс "Това е моята Европа" съобщава Българското училище за политика "Димитър Паница".
В конкурса са участвали около 300 младежи с над 1200 фотографии. Изложбата ще бъде открита в 11.00 часа в столичната Градска градина пред Народния театър.
Всички участници във фотоконкурса "Това е моята Европа" са поканени на откриването на изложбата, когато ще бъдат наградени и победителите. Марияна Минчева /19 г./ от Карнобат спечели първото място, а с него и пътуване до Брюксел с посещение на централата на Европейския парламент. Дигитални фотоапарати получават класираната от журито на второ място Виктория Самокварева /26 г./ от Казанлък и Радослав Свирецов /17 г./ от Бургас, който спечели наградата на публиката. Третото място донесе на Йоана Такова /26 г./ от Перник професионален курс по фотография.
Над 40 от най-добрите снимки в конкурса са включени във фотоизложбата "Това е моята Европа" и могат да се видят до 16 май в столичната Градска градина пред Народния театър.
Фотоконкурсът и изложбата "Това е моята Европа" се организират от Българското училище за политика "Димитър Паница" като част от проекта "Европа и аз", който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. В рамките на проекта през юни ще се състои дискусионен форум на тема "Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?".