Разкриха крадци от Кранево и Каварна

Всички са направили пълни самопризнания

 За разкрити два случая на домови кражби станали на територията на село Кранево и град Каварна, съобщават от ОД на МВР в Добрич.

На 4 май 2017 г. при специализирана полицейска операция, от служители на РУ Албена се установи извършителя на две домови кражби извършени през 2016г. и 2017г. в село Кранево, това е П.К., на 49 г. от гр.София.  

При първата кражба, станала в интервала между 19 декември 2016 год. и 27 януари 2017 год. мъжът е присвоил  1 телевизор, 1 преносим компютър, 2 мобилни телефона, 2 мъжки часовника, 1 цифров фотоапарат, 1 кортик - офицерски нож. Същият откраднал отново от частен дом в Кранево други два телевизора. П.К. е задържан за срок от 24 часа и прави пълни самопризнания. Материалите са докладвани в Районна прокуратура Балчик. Работата по случая продължава.

 

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ Каварна са установени извършителите на кражба, станала през месец април, когато са откраднати 2 велосипеда от двор по ул. «Кирил и Методий». Заловени са три момчета.  А.А., на 14 г., С.Р., на 14 г.и М.Г., на 12 г., от гр. Каварна. Всички правят пълни самопризнания.