В Албена откриха нов модерен тенис парк

С общо 7 тенис корта

В „сърцето“ на Албена, врати отвори нов спортен комплекс, който предлага прекрасни условия за отдих, развлечения, спорт и туризъм. Тенис центърът разполага с общо 7 тенис корта, с които общият брой на кортовете в Албена става 19, а това превръща комплексът не само във водещ тенис център в България, но и на Балканите.

Голяма група от хора вложиха целия си професионализъм, за да може този проект да бъде реализиран. Архитектите на центъра са Светослава Коларова и Весела Петкова от "Проектантско бюро – Албена“. Спортния комплекс бе изграден от фирма „Тракия строй инвест“. В новата зона са подновени осветителните стълбове, поставени са пейки за отдих, както и тенис статуи, изработени от фирма "ЕОС". Визията допълват и интересни указателни табели на "ФолиАрт", които показват пътя към турнирите от Големия шлем, съобщи Руслан Йорданов – старши мениджър „Спорт“ в курорта.

 В самия център на комплекса е изграден фонтан, който с цветното си осветление създава прекрасна атмосфера в късните часове. Той бързо се превърна във „Фонтан на късмета“, в който гостите хвърлят монета и си намислят желание. Тенис паркът разполага още с централна алея, която е широка 8 метра, стигаща чак до прекрасния плаж.

Реализираният проект е част от стратегията за развитието на тениса и спорта в Албена. Целта му е не само да има икономически ефект, но и социален комфорт за гостите. Предстои официално откриване на новия модерен тенис парк, а тенис календарът включва още – подготовка на школи от Румъния, Русия и България, тенис кампове, както и множество състезания за деца, любители, браншови организации, добави още Йорданов.