Ден за размисъл във Франция

Свят

06-05-2017, 09:53

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Макрон и Льо Пен на финалната права в кампанията за президент

Екипът на кандидата-центрист Еманюел Макрон стана жерва на хакерска атака

Ден за размисъл във Франция преди втория тур на президентските избори. В последния час от предизборната кампания, обаче, екипът на кандидата-центрист Еманюел Макрон стана жерва на хакерска атака.

Десетки хиляди имейли, счетоводни информации, снимки и прикачени файлове от предизборната кампания на Еманюел Макрон бяха пуснати в интернет от потребител с име EMLEAKS.

От екипа на центриста определиха атаката като "масирана и съгласувана, а целта и - според тях, е дестабилизация на демокрацията". От централата на Макрон съобщиха, че към откраднатите документи са добавени и фалшиви информации.

Ог Френската избирателна комисия също предполагат, че има неверни информации. Те призоваха френските медии да не публикуват документите преди края на изборите.

Последните социологически проучвания дават убедителна преднина на Еманюел Макрон. Прогнозите са, че той ще спечели 62 процента от гласовете. Вчера кандидатът на крайната десница - Марин льо Пен заяви, че независимо от социлогическите прогнози, според нея все още е възможна изненада на балотажа.

Социолозите очакват ниска избирателна активност на втория тур. Вероятно привържениците на левия кандидат - Меланшон, който отпадна на първия тур, ще се въздържат от гласуване.