Радев: Благодаря ви, че въпреки предизвикателствата на времето отстоявате каузата България

Общество

06-05-2017, 11:12

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патриарх Неофит освети бойните знамена-светини с тържествен водосвет

Президентът Румен Радев призова политиците да се опират повече на военната експертиза

В речта си за Деня на храбростта и Българската армия президентът Румен Радев призова политиците да се опират повече на военната експертиза, за да могат да извършват съвсем нормално най-висшия приоритет на армията да защитават хората, особено в днешно време пред заплахите, пред които сме изправени.

Благодаря ви, че въпреки предизвикателствата на времето продължавате да отстоявате каузата България с висок професионализъм, заяви президентът.

В словото си Румен Радев посочи, че изминалата година е била повратна в отношението към въоръжените ни сили заради приетите проекти за модернизация и превъоръжаване на армията. Той изтъкна, че е при следването на тези ангажименти е нужна висока военна експертиза и прозрачност при избора на нова техника.

"Разбира се, крайното решение при този избор винаги е политическо. Но нека не забравяме, че военното дело и технологиите станаха изключително сложни и затова призовавам политиците да се опират по-често на военната експертиза, когато взимат важни решения. Защото, уважаеми дами и господа, не ние, политиците, ще изпълняваме сложни задачи с тази нова техника и не ние ще рискуваме живота си на земята, в морето и в небето, а хората с пагони".