Опера Бутик представя "Обич за Гена"

Пловдив Лайф

06-05-2017, 17:00

Снимка:

Дом на културата “Борис Христов“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

а първи път - непоказвани до този момент уникални кадри с Гена Димитрова зад сцената

Вълнуваща среща-разговор, хубава музика и филмова премиера събира на едно място формата ”Опера Бутик".

Зрителите ще се срещнат с осиновената дъщеря на Гена Димитрова Милена Стойкова и Димитър Сотиров - автори на документалния филм "Обич за Гена". Те ще споделят спомени и интересни факти около живота на оперната прима, а баритонът Петър Данаилов, също родственик на Гена, ще поздрави публиката с любими арии.

Срещата ще завърши с ПРЕМИЕРА на филмовия музикален портрет на певицата, посветен на 75 г. от рождението й - "Обич за Гена". В него ще видите знакови изпълнения на великото драматично сопрано на сцени по цял свят, сред които Арена ди Верона, Ла Скала, Метрополитън, Нагоя, Неапол и др.

Ще звучат арии, дуети и терцети с партньори като Лучано Павароти, Хосе Карерас, Анна Томова-Синтова, Пласидо Доминго, Никола Мартинучи, Джакомо Арагал, Хуан Понс, Франко Фарина из опери на Верди, Пучини, Маскани и Джордано. Те се редуват със спомени за изпълнителката от нейни приятели и колеги.

За първи път -  непоказвани до този момент уникални кадри с Гена Димитрова зад сцената, по време на репетиция с партньори като Никола Мартинучи и Джузепе Джакомини и сред нейни приятели и близки. Зрителите ще видят и  вълнуващи моменти като награждаването на Гена Димитрова и Франко Дзефирели в Торе дел Лаго с Наградата „Пучини“.

„Обич за Гена“ е отличен с Първа награда в категорията „Спектакли и концерти“ на VI Международен фестивал на музикалния филм „Николай Гяуров“ – Велинград, август 2016 г. Филмът получава и специалната награда на международното жури на XI Международен фестивал „Балфест“ за принос в опазването на културното наследство – Пловдив, октомври 2016 г.

Премиерният филм ще бъде излъчен на 12 май от 19 часа сцената на Дом на културата. Билети се продават на касата в Дом на културата и на eventim.bg