Валя Балканска огласи Поморие

Животът

06-05-2017, 18:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Електронен прием за първолаци и в Поморие

Космическият глас събра местни и туристи за празника

Поморийци посрещнаха Гергьовден с космическия глас на Валя Балканска. На празничната сцена излязоха също така фолклорен ансамбъл „Родопа“, гайдарска формация „Орфикус“.

На външната сцена на НЧ „Светлина 1939“ се представи и Общинският духов оркестър, Детският Фолклорен танцов ансамбъл „Раковина”, децата от ДГ „Веселушко“ и малките балеринки от школа „Елеганс”.

В манастир „Свети Георги Победоносец“ беше отслужена тържествена литургия от Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий.

Като домакин на патронния празник, кметът Иван Алексиев пръв поднесе поздравите си към поморийци:

„Поверието гласи, че Гергьовденският дъжд е златен и всяка капка е берекет, дано тази година е мирна, благословена и успешна за всички нас. През последните години Поморие се развива динамично, променяйки своя облик, но всичко това се дължи на вас и активната ви гражданска позиция. Благодаря ви и ви призовавам да продължим по същия начин заедно, с любов и позитивизъм да развиваме нашия град!“

Програмата продължава и утре /07.05.2017 г./ с Турнир по Народни борби „Гергьовден” и Открит турнир по спортни танци за купата на Община Поморие.