Оланд гласува на президентските избори във Франция

Френският президент беше посрещнат от местни жители с плакат "Благодарим за вашите пет години управление"

Президентът на Франция Франсоа Оланд гласува днес на втория тур на изборите за нов държавен глава в секция в град Тюл, административен център на департамента Корез, съобщават от Europe1.

Оланд поговори с хората на улицата, с ръководители на града и служителите в избирателната секция и раздаде автографи. В началото на политическата си кариера Оланд беше кмет на Тюл, а също така е избиран три пъти за депутат в Националното събрание от департамента Корез.

На първия тур Оланд също гласува в Тюл. Тогава той много бързо напусна града. Днес обаче той има намерение да остане повече от шест часа в Корез, преди да отпътува за Париж. Той възнамерява да посети няколко общини около Тюл и да обядва в град Лаген с кмета Роже Шасанар.

Утре Оланд ще оглави церемонията при Триумфалната арка в памет на загиналите в боевете срещу нацистките нашественици през Втората световна война. Заедно с него в церемонията ще участва и победителят - или победителката - от днешния втори тур на президентските избори.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"