С баница и баклава Общината изненада гостите на празника в Тервел

Градът празнува на този ден за седми път

С огромни българска баница и турска баклава почерпи гостите и участниците в празника на града Община Тервел. Кулинарният акцент цели да покаже единството на етносите, които живеят в общината, обясниха от администрацията в добруджанския град, пише БТА.
Баницата е приготвена в Центъра за социални услуги в с. Нова Камена, в което живеят само етнически българи. Баклавата е подготвена в новата кухня-майка в с. Зърнево, където жителите са само етнически турци. На флаери се разпространяваха рецептите за двете, традиционни за местното население кулинарни произведения.
За баницата се използваха 10 килограма фини точени кори, както и 10 литра кисело мляко и още 5 литра прясно, както и пет бутилки олио, 5 килограма сирене и 60 яйца. За баклавата бяха нужни 12 пакета фини точени кори, 4,5 кг краве масло, 1,5 кг орехи, 6 кг захар и др.
Тервел за седми път отбелязва  Деня на свети Георги Победоносец като празник на града. Първото честване на 6 май като Ден на град Тервел бе през 2011 г. и съвпада с освещаването на новия църковен храм, носещ името на светеца.