Мащабна програма на новото издание на OPERA OPEN в Пловдив

Пловдив Лайф

08-05-2017, 10:54

Снимка:

Опера Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тази година програмата е още по-амбициозна и мащабна

От 10-ти юни до 29-ти юли 2017г. на Античен театър в Пловдив ще се проведе традиционния летен оперен фестивал OPERA OPEN  - единствената фестивала платформа в България, която е мултижанрова и е „отворена” за опера, балет, оперета, мюзикъл и модерен танц.
Тази година програмата е още по-амбициозна и мащабна – общо 11 продукции, от които 4 опери - 2 от тях премиерни, 2 балета – класически и съвременен, 3 концерта с виртуозни инструменталисти, мюзикъл и оперета. 

Ще бъдат реализирани две международни продукции - с балета на Македонската опера и балет, и първата постановка, плод на сътрудничеството на Опера Пловдив с Театро Реджио ди Парма и техния Верди Фестивал - "Силата на съдбата".
Продукцията „Силата на съдбата” на Стефано Пода е представена на Верди фестивал на Театро Реджио Ди Парма през 2014 и сега водещият режисьор се завръща към заглавието като част от проекта за международно сътрудничество между фестивала OPERA OPEN и италинаския Верди фестивал в Парма.

Билети за фестивалната програма на OPERA OPEN на цени от 12 лв до 80 лв  се продават на касата на операта в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.