Талантливи ученици с благотворителна изложба с кауза

Мисия Пловдив

08-05-2017, 12:51

Снимка:

Nota Bene

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шестима фотографи и десет художници събират свои произведения в една артистична, вдъхновяваща и позитивна експозиция

Стипендианти на Общество Nota Bene се включват в благотворителна изложба с кауза „За още една стипендия”. Единадесет художници и шестима фотографи ще изложат свои произведения в една артистична, вдъхновяваща и позитивна експозиция, а събраната сума ще бъде използвана за допълнителни стипендии на талантливи ученици през следващата учебна година. Така самите стипендианти ще се превърнат в дарители и ще помогнат на други деца.
Картини излагат Богдан Върбанов, Галина Желева, Георгия Сусуркова, Гергана Каришева, Делян Георгиев, Емил Наджеклиев, Емилиян Вълчев, Мария Джумерова, Надежда Кантарджиева, Христина Ангелова и Елица Ангелова. Пловдивчани ще могат да видят и чудесните фотографии на Александра Караджова, Дана Цветкова, Максим Тодоров, Павел Павлов, Петър Стайков и Ралица Костадинова.
"Надяваме се повече хора да дойдат и да видят нашите творби. Една картина или художествена фотография е чудесен подарък , който можем да направим на себе си, на свой близък или на абитуриент. И едновременно с това да помогнем на талантливо дете" казва фотографката Александра Караджова.
Стипендиантската програма на Общество Nota Bene стартира през  2016  година и е най- мащабната дарителска програма в Пловдив.  83 младежи от 8 до 12 клас, възпитаници на пловдивските училища, всеки месец получават по 100 лева, за да развиват своя талант. Математици, литератори, певци, танцьори, фотографи и други творци вече са членове на Nota Bene.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен