Откриват Национална универсиада 2017

Спорт

08-05-2017, 14:13

Снимка:

Общинската зала „Стара Загора”

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Национална универсиада започна в Русе (снимки)

Хандбалистите на ВТУ пети на Национална универсиада

Община Стара Загора предостави безплатно цялата си спортна база за предстоящите състезания

На 9 май, в 20.00 часа, на площада пред община Стара Загора ще започне тържественото откриване на Националната универсиада 2017. Там ще бъдат строени блоковете на академичните отбори, участници в нея. Със свои демонстрации в програмата ще се включат възпитаниците на Спортно училище „Т. Каблешков“, състезатели на различни спортни клубове. В програмата под наслов „Ние българите“ ще се представят ученици от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Хр. Морфова“ и малките изпълнители от ансамбъл „Загорче“.
Универсиадата е едно от най-мащабните спортни събития в страната, организирано от Асоциацията за университетски спорт Академик, с подкрепата на Община Стара Загора. Четвъртото ѝ издание започва на 8-ми и ще завърши на 14-ти май. Близо 1300 студенти ще участват в състезанията по 13 вида спорт - футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, хандбал, тенис на корт, тенис на маса, карате, джудо, кикбокс, катерене, ориентиране и плуване.
Община Стара Загора предостави безплатно цялата си спортна база за предстоящите състезания, освен това подпомага и финансово Националната универсиада. Стара Загора е силно ангажиран със спорта град и не случайно бе определен за Европейски град на спорта за 2017 г., по инициативата тече мащабна програма от стотици събития и активности.
След Стара Загора 2017 ще бъдат определени българските участниците в Световните летни университетски игри, които предстоят през август в Тайпе.