Световният шампион по карате вече е контактен

Спорт

09-05-2017, 08:19

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов разпореди наш състезател да бъде транспортиран от Белград със самолет

Вчера Тодор Събев беше докаран от Белград със самолет по нареждане на премиера Борисов

Тодор Събев, който получи мозъчен кръвоизлив след удар по време на Европейското първенство по Шотокан Карате-До в Сърбия, вече е контактен и се възстановява. Това заяви за bTV президентът на Българската федерация по Шотокан Карате-До Александър Славков.

"Румънският състезател удари Тодор изненадващо два пъти в лицето след края на състезанието", заяви Славков. Това се е случило на финалната среща, когато нашият играч отбелязал победа. По думите на Александър Славков Тодор е бил ударен, когато вече е свалил гарда и е излязъл от кондиция.

"Ситуацията беше изнервена, беше важна финална среща", коментира още президентът на федерацията по Шотокан Карате-До. Състоянието на Тодор Събев е било най-критично в неделя през нощта, когато е имало опасност за живота му.

„Той е на 22 години, тази година ще навърши 23 години, от Русе и учи право. Той е един от най-техничните играчи, твърдо момче е”, каза още Александър Славков.

Пострадалият състезател беше докаран вчера от болницата в Белград във Военномедицинската академия в София с военнотранспротния самолет „Спартан” по нареждане на премиера Бойко Борисов.