Три по 3:0 изстреляха младшата на национални финали

На второ място в зоналния турнир се класира Велбъжд с две победи, на трето – Раковски с една победа и на четвърто – Тополово без победа

Отбрът на Марица (Пловдив) до 17 години се класира за националните финали в Държавното първенство по волейбол за девойки младша възраст. Възпитаничките на Диана Малинова спечелиха безапелационно зоналния турнир, на който бяха домакини вчера и днес в зала Олимпиада, и с първото място си осигуриха място сред финалистите.

Жълто-сините взеха чисти победи и над трите си съперника в турнира. В почивния понеделник те започнаха с 3:0 (25:11, 25:10, 25:5) срещу Тополово (Тополово), а вечерта пред пълни трибуни надиграха и Велбъжд (Кюстендил) с 3:0 (25:10, 25:20, 25:13). В последния мач от турнира, който завърши преди малко, в ранния вторник следобед, Марица бе категорична и срещу Раковски (Димитровград) – 3:0 (25:13, 25:17, 25:13), и приключи като първенец без нито един загубен гейм.

Пловдивчанки преминаха и през регионалния си турнир без загубен гейм, така те в актива си имат само победи от по 3:0 гейма от началото на сезона в първенството.

На второ място в зоналния турнир се класира Велбъжд с две победи, на трето – Раковски с една победа и на четвърто – Тополово без победа.