Клавирно трио „София класик” в Добрич

В рамките на Седмицата на камерната музика с международно участие „Константин Илиев“

Тази вечер в Огледална зала „Нели Божкова” от 19.00 часа продължава Седмицата на камерната музика с международно участие „Константин Илиев“.

В третата вечер ще се представи Клавирно  трио  „София  класик”. Това са проф. Даниела Андонова – пиано, Радмила Петрова – цигулка и Магдалена Далчева – виолончело. Със специалното участие на Гиргина Гиргинова – сопран.

В програмата:

ВОЛФГАНГ  АМАДЕУС  МОЦАРТ  (1756-1791)

Клавирно трио в сол мажор KV 496

Allegro

Andante

Allegretto

 

Две арии от оперите:

Сватбата на Фигаро – Voi che sapete

Така правят всички – Una donna a quindici anni

 

Клавирно трио в до мажор KV 548

Allegro

Andante cantabile

Allegro

 

Exsultate, jubilate KV 165

Allegro. Exsultate, jubilate

Recitative. Fulget amica dies

Tu virginum corona

Alleluja. Allegro

 

Проф. д-р Даниела Андонова завършва пиано в НМА „Проф. П. Владигеров“ заедно с двугодишния майсторски клас при професорите Дж. и К. Ганеви. Има специализация по пиано в Кралската консерватория в Антверпен (Белгия) при проф. Фр. Геверс с диплом най-високa степен и с наградите на фондациите „Е.Буш”, „Л. Тервоорен” и „Ал. де Вриез”. Активно концертира у нас и в чужбина, както и участва в престижни международни фестивали. Журира в редица конкурси за пианисти, има многобройни записи в наши и чужди медии. Носител е на „Золотоя муза“ и „Златна лира“. Преподава в НМА „проф. П. Владигеров“

Радмила Петрова завършва НМА „Проф. П. Владигеров“ в класа по цигулка на проф. Г. Бадев и камерна музика при проф. Д. Козев. Същевременно с обучението си в Музикалната консерватория в Енсхеде, Холандия изнася множество концерти и рецитали. Носител е на престижни награди и участва соло и като член на различни формации в международни фестивали. Има записи за БНТ и БНР. Концертмайстор на ДФ Видин и преподавател в НМУ „Любомир Пипков“ София. Основател на струнен квартет „София класик“.

Магдалена Далчева завършва НМА „Проф. П.Владигеров” при проф. З. Йорданов. Специализира виолончело и камерна музика в Германия, Швеция и Лихтенщайн. Концертира в Европа, Южна Африка, Китай и Корея и участва международни фестивали. Има издадени  СD и записи за наши и чужди медии. От 1981 г. до 1991 г. е помощник-концертмайстор в камерния оркестър на БНР. От 1991 г. до 1994 г. свири в Симфоничния оркестър на Кейптаун (Южна Африка). От 2008 г. е преподавател по кам. музика в НМУ „Л. Пипков”.

Гиргина Гиргинова завършва НМА „Проф. П. Владигеров“ в класа на проф. Мила Дюлгерова. Усъвършенства се в редица майсторски класове на световни оперни прими. Лауреат на редица наши и международни конкурси и фестивали. От 2007 г. е солист в Държавна опера- Русе. От 2009 г. е редовен сътрудник на Баховото общество в България. В момента работи върху докторската си дисертация и активно концертира със значителен камерен репертоар.