Отлагат ремонта на пътя Добрич – Варна (видео)

Изкърпват Околовръстното

Ремонтът на пътя Добрич – Варна – Кардам, който трябваше да започне през месец май се отлага. От другата седмица започва поредното изкърпване на Околовръстен път – Добрич.
Ремонтът на пътя Добрич – Варна засега се отлага поради обжалване на надзора в КЗК, съобщиха от Областно пътно управление. Жалбата е подадена в края на месец март. Очаква се до средата на месец май комисията да излезе със становище, но то също ще може да бъде обжалвано. Така, че в момента няма категорична информация, кога ще започнат реалните ремонтни дейности, коментираха от ведомството. Припомняме, че отсечката Варна – Добрич – Кардам, ще бъде рехабилитирана по Оперативна програма „Региони в растеж“. От миналата година текат процедури по обжалване на избор на изпълнител. Те приключиха през март тази година и в началото на май трябваше да започне същинската работа. Сега обаче е започнала процедура и по обжалване на надзора.
От Областно пътно управление съобщиха, че от началото на следващата седмица започва отново изкърпване на дупките по околовръстен път Добрич, който е осеян с дупки, а на места дори се е оформил черен път.

Телевизия Добрич