Продължава реконструирането и проектирането на улици в „Южен“

Мисия Пловдив

11-05-2017, 08:00

Снимка:

Район Южен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дейностите са на стойност 22 хиляди лева и са покрити от отпуснатите през февруари с решение на общинския съвет 300 000 лв. целево за „Южен“

По отсечката на улица "Етна", заключена между „Славееви гори“ и „Стефан Стамболов“ в близост до училище „Димитър Талев“ за първи път е положен асфалт, изграден е тротоар и е възстановено уличното осветление. Дейностите са на стойност 22 хиляди лева и са покрити от отпуснатите през февруари с решение на общинския съвет 300 000 лв. целево за „Южен“. 

"Дълги години „Етна“ беше само едно екзотично име на улица в Пловдив с наистина вулканичен пейзаж, а сега вече действително е улица", каза кметът на район "Южен" Борислав Инчев. Той съобщи, че в края на работната седмица ще бъде открита официално и също изцяло обновената ул. „Борис Шивачев“, където е направено удължение и са монтирани осветителни тела.
Вече е в ход проектирането на две продължения на ул. „Беломорска“, от обръщалото на рейсовете и от новия жилищен комплекс, така че тя да се свърже с булевард „Александър Стамболийски“ и улица „Димитър Талев“, за да е много по-функционална за жителите на квартала. Общата дължина на двете нови отсечки ще е близо километър и половина.
Предстои и сключване на договор за проектиране на удължаването на ул. „Никола Карев“, която ще достига до ул. „Пере Тошев“.