Заловиха дрогирани и неправоспособни шофьори

В Добрич, Балчик и Каварна

За четири случая на заловени да шофират след употреба на наркотици и с отнети свидетелства за управление на МПС през изминалото денонощие, съобщават от ОД на МВР в Добрич.

Снощи, около 18:10 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителна проба за употреба на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Ф. (21 г.) от град Балчик.

Вчера, около 11:55 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения Г.И. (27 г.) от град Каварна. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред.

Снощи, около 21:40 часа по ул. „Сан Стефано” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения А.И. (24 г.) от с. Плачи дол. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред.

На 11 май, около 00:20 часа по ул. „Теменуга” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения К.Х. (30 г.) от град Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред.

По всички случаи са образувани бързи полицейски производства.