Екипи на ПБЗН Сандански издирват дете потънало във водоем над с. Срумяни

Крими

11-05-2017, 13:18

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сигнал за бомба във ВАС прекъсна заседанието по делото за референдума

Сигналът за произшествието е получен снощи малко след 20:00 часа

Продължава издирването на 8-годишно момче, потънало във водоем над село Струмяни, съобщиха от полицията в Благоевград. Сигналът за произшествието е получен снощи малко след 20:00 часа и веднага на място за изпратени два екипа на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" от Сандански, и на сектор "Сигнално-охранителна дейност" /СОД/-Благоевград, с лодка.

Група момчета са са играели край водоема снощи. Момче е изтичало към водоема, за да вземе паднала топка, подхлъзнало се по бетонна стена, паднало и изчезнало във водата. Децата се опитали да помогнат на момчето, но не успели.

Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112 и са пристигнали спасителни екипи на мястото на инцидента, които са започнали издирването. Водоемът се намира между селата Струмяни и Илинденци и е собственост на "Напоителни системи", поясни кметът на общината.

Изчезналото момче е второкласник от училището в Микрево. Издирването му снощи е продължило до 23.30 часа и е подновено тази сутрин. Потърсена е и помощта на водолази, за да се включат в него, и ако техните действия не дадат резултат, водоемът ще бъде източен, каза Емил Илиев.

От "Напоителни системи" казаха, че язовира с охранява, но само през деня.