16-годишната Христина е Царица на Розата - Карлово 2017

Животът

11-05-2017, 14:28

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май в Карлово

Христина Караколева е новата Царица на Розата - Карлово 2017 година. 16-годишната карловка бе избрана на традиционния конкурс-спектакъл, който се проведе снощи, 10.05.2017 г., в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г”. 13 прекрасни девойки се бориха за титлата тази година. Специалният гост и председател на журито бе “Мис България 1995-та”  - Жени Калканджиева.
Христина е ученичка от СУ „Васил Левски”, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България, както и помощник-треньор по плуване. Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май в Карлово. Следващите 12 месеца тя ще бъде красивия символ на Карловската розова долина.     
Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие. Христина получи и уникален китайски сувенир от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.
Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова 18-годишна, ученичка в СУ “Христо Проданов”. Владимира спечели и „Наградата на публиката”. Втора подгласничка е Цветелина Маркова 18-годишна, учи в град Пловдив. За доброто настроение на публиката се погрижиха певицата Нели Петкова и балет “Ера” от гр. Пловдив, а водещ бе актьорът и режисьор Стефан Спасов.