Новият областен управител Гергана Микова встъпи официално в длъжност

Заралии

11-05-2017, 15:04

Снимка:

Областна управа Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новият областен управител на Стара Загора е Гергана Микова

От 2010 г. до сега е била директор на Регионалния офис за Стара Загора и Пловдив на ТВ СКАТ

Днес новият областен управител на Стара Загора Гергана Микова встъпи официално в длъжност. В 9 ч. сутринта тя бе посрещната в Областна администрация от досегашния областен управител проф. Веска Шошева.

Успех на новото поприще, ползотворна работа и много хубави моменти на удовлетворение от постигнатото, пожела проф. Шошева на областния управител.

След това г-жа Микова се запозна с ръководството на администрацията и с целия екип. „Аз съм работохолик, не се страхувам от предизвикателствата. Надявам се, че всички заедно ще работим добре и отговорно, за да изпълняваме задачите, които стоят пред нас”, обърна се към новите си колеги г-жа Микова. 

Гергана Микова е родена на 28 август 1969 година в Хасково. Средното си образование завършва в ЕСПУ "Черноризец Храбър" в Пловдив, а висшето - в ПУ "Паисий Хилендарски", специалност „Българска филология”. По-късно в същия университет завършва и специалност „Журналистика”.

През 1995 г. започва работа като репортер в старозагорската телевизия "Верея", а по-късно като редактор на сутрешен блок и програмен директор на телевизията.

От 2010 г. до сега е била директор на Регионалния офис за Стара Загора и Пловдив на ТВ СКАТ.

Гергана Микова е сред учредителите на НФСБ, регионален координатор за Старозагорска област и общински съветник втори мандат. Член е на Постоянната комисия по социална политика и е председател на Комисията за борба с корупцията и предотвратяване на конфликт на интереси в Общинския съвет на Стара Загора.