Кметът Иван Тотев: Амелия Гешева ще е достоен заместник-министър

Животът

11-05-2017, 17:33

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Като един от двигателите на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, сме сигурни, че тя ще продължи да работи за тази кауза

Назначаването на Амелия Гешева за заместник-министър на културата е голямо признание за града ни и показва отношението на правителството към домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-та година. Това коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев по повод назначението на заместник-кмета по култура в общината Амелия Гешева за заместник-министър на културата. Той благодари за оценката и доверието на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на културата Боил Банов.
„Пожелаваме успех на Амелия Гешева в новата й отговорна работа, защото тя е консенсусен човек и голям професионалист.  Със сърце и всеотдайност работи за утвърждаването на пловдивската култура, за развитието на културния календар на града, за опазване и възстановяване на културното наследство на Пловдив и включването му като туристически продукт.
Като един от двигателите на Пловдив - Европейска столица на културата 2019,  сме сигурни, че тя ще продължи да работи за тази кауза“, заяви още кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.
Амелия Гешева работи активно по проекта за ревитализация на Римския стадион, а като директор на ОИ „Старинен Пловдив“ -  за възстановяване блясъка на редица знакови паметници на културата в Стария град, за възраждане на културни събития и популяризирането им.  Като заместник-кмет по култура и туризъм на Община Пловдив е в екипа на кмета Иван Тотев от 2016 г.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"