Славчо Атанасов и министър Красен Кралев дискутираха съдбата на стадион „Пловдив“

Мисия Пловдив

12-05-2017, 07:00

Снимка:

Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вторият мандат на Красен Кралев като министър на младежта и спорта започна с водосвет

Председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта започва поредица от срещи със спортните федерации

Законодателните инициативи и приоритетите в сферата на младежките политики и спорта обсъдиха на първата си работна среща новоизбраният председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 44-ото Народно събрание Славчо Атанасов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Съдбата на стадион „Пловдив“ постави по време на разговора с министър Кралев председателят на парламентарната ресорна комисия. Славчо Атанасов се е ангажирал да представи пълната документация по проекта за доизграждането на спортното съоръжение, в това число анализ, изготвен на високо експертно равнище от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и точните финансови разчети.
Припомняме, че Славчо Атанасов започна битката за стадион „Пловдив“ още като депутат в миналото 43-о Народно събрание и проведе срещи с премиера Бойко Борисов за отпускането на целева субсидия за пловдивското съоръжение. Мнозинството в Общинския съвет на Пловдив обаче отказа възможността за целево субсидиране за доизграждането на стадиона.
По време на срещата Славчо Атанасов и министър Кралев са обсъдили и новия проект на Закона за физическото възпитание и спорта, който предстои да бъде внесен в Народното събрание. Председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта започва поредица от срещи със спортните федерации и неправителствени организации и институции, работещи по проблемите на децата и младежта.