Децата от Северен пуснаха разноцветни балони в небето

Мисия Пловдив

12-05-2017, 13:33

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Приказен финал на празника, огласен от щастливите възгласи на децата

По случай Деня на славянските първоучители Кирил и Методий на 11-ти май в район „Северен” бе дадено начало на честванията с паметен концерт в зала „Строител”. Събитието се проведе под патронажа на кмата на района  инж. Ральо Ралев, и бе организирано от отдел „Образование и култура” за бъдещите първолачета – децата от подготвителните групи на осемте детски заведения. 

Над 300 деца и двойно повече техни развълнувани родители и учители препълниха залата, която от входа още ги посрещна с богата изложба от детско творчество, с невероятно красив декор за изпълненията, със звукови и светлинни ефекти, еднакво интересни и за участниците, и за гостите на концерта. Под наслов „Рисуваме, пеем, танцуваме” район „Северен” ознаменува настъпването на най-вълнуващия празник в българския календар: облечени в приказни костюми и носии, децата без умора пяха и танцуваха, учителите им пригласяха, а родителите направиха стотици снимки, за да запаметят празничното настроение в залата. Класическият валс, чардашът и романсът, рокендролът и мажоретните звуци се преплетоха със завладяващите български фолклорни ритми. Малките спортисти, подготвени от АМД „Аеробика”, с невероятна енергия показаха как още от ранна детска възраст се отглеждат спортни таланти.  

Кметът Ралев поздрави всички малки артисти, техните учители и родители с настъпващия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост, а в знак на уважение и благодарност за богатата палитра от изяви поднесе на директорите на детските градини паметни грамоти за участието в това вълнуващо събитие. В благодарствените му думи прозвуча високата оценка, която той дава на всички детски заведения в района за техния професионализъм и отговорност, влагани в бъдещето на нашето най-голямо богатство – децата.  

Всички изпълнители се събраха под разноцветния купол на сцената за много снимки и точно тогава настъпи невероятната празнична кулминация, белязана от искрящите фойерверки и дъжда от стотици разноцветни балони. Приказен финал на празника, огласен от щастливите възгласи на децата на район „Северен”.