2364 места за първолачета

Животът

12-05-2017, 16:08

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

24-часово видео наблюдение в училища и детски градини в Бургас

По предварителна информация завършващите 4 подготвителна група в детските градини и училищата в града са 1989

2364 са свободните места за първокласници в бургаските училища. Електронна система ще бъде отворена за регистрация точно в 8.00 на 15 май. По предварителна информация завършващите 4 подготвителна група в детските градини и училищата  в града са 1989.

В новото училище "Ал.Г. Коджакафалията" също ще се кандидатства за I клас чрез електронната система. Там ще бъдат приети 48 деца, които ще бъдат разпределени в 2 паралелки. 

Класирането на първокласниците става по точкова. Предимствата, заявени при подаване на регистрация, трябва да се  докажат документално в момента на записване на детето в училище. С предимство при приемане се ползват следните категории:

Сирак, полусирак, дете с трайни увреждания с 50% и над 50%, деца, които имат братя и/или сестри, обучаващи се в същото училище, деца на родители с постоянен адрес по лична карта и с настоящ адрес по удостоверение за временна адресна регистрация към съответния Център за административни услуги; дете, завършило подготвителна група в избраното училище към 15 септември на изтеклата учебна година; деца, чиито родители са с месторабота в района на съответния Център за административни услуги, където попада избраното училище.

За дете сирак или полусирак  допълнителните точки са  10, толкова са и при дете с трайни увреждания с 50% и над 50%. Бъдещите първокласници, които имат братя и/или сестри, обучаващи се в същото училище към 15.09.2017 година ще получат  6 допълнителни точки.

При кандидатстване за първи клас в „Александър Георгиев-Коджакафалията" предимство и допълнителни 6 точки ще имат кандидатите, чийто брат и или/сестра посещават  Гимназия за чужди езици "Раковски" или Математическата гимназия.