Избрани Новини
Романтична италианска вечер на Панаира на кулинарното изкуство
Вълшебството на добрата храна завладя града под тепетата. Арии на живо огласят подножието на Небет тепе
След ориенталската наситеност от аромати в първия ден на Панаира на кулинарното изкуство, на 12 май ще се потопим в изчистената изисканост на средиземноморието... Oчаква ни екзотично пътуване с “Етно кухня на колела” в света на италианската кухня.
Спокойствие и напълно отдаване на удоволствието от хранeнето е част от ежедневието на италианците. Ако искате да oсвобoдите сетивата си и да вдъхнете аромата на прясна паста, обляна в сос от слънчеви домати, не пропускайте Деня на италианската кухня от Панаира на кулинарното изкуство. Няма начин да не се влюбите в лазанята - многопластова приказка за перфектната спойка между фино тесто, пухкав кашкавал и дъхави подправки... Аранчини, пица от макарони и още изненади очакват всички, които издигат храната в култ и искат да се потопят поне за няколко часа в безвремието.
И понеже темпераментните италианци са истински ценители, храненето при тях е стилен ритуал, а красивата музика е естествено допълнение към тази наслада. Специално за пловдивчани и гостите на града aрии на известни опери и канцонети ще изпълни на живо Владимир Ников - бас от Държаван опера Пловдив, в акомпанимент на йоника.
Очаква ни изключително роматична и гореща вечер от Панаира на кулинарното изкуство. A дали красивата музика прави храната по-вкусна – ще разберете, ако откриете “Етно кухня на колела” от 16.00 до 20.00 ч. днес в подножието на Небет тепе, на стария пл.”Шахбазян”. Специалните дегустации са от 18 ч.
Денят на италианската кухня се организира от г-н Давиде Кристиано, представител на италианската общност във Фондация “Заедно”, по чиято идея се реализира проектът, с финансовата подкрепа на Община Пловдив.
13 май е Денят на руската кухня.
Топ Новини