Откриха фотографска изложба „Отблизо” на Христофор Ташев в Балабановата къща

Пловдив Лайф

13-05-2017, 11:47

Снимка:

Балабановата къща

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивчани и гости на града могат да посетят изложбата до 31 май

Фотографска изложба „Отблизо” на Христофор Ташев бе открита тази вечер в Сводестата зала на Балабановата къща. Организатор на събитието е ОИ „Старинен Пловдив”.
Авторът е любител фотограф, който просто снима това, което вижда. Хората, които среща; лицата, които му говорят; душите, които му се „разкриват” чрез погледа, жестовете, разказите си.Целта му е да запази усещането си за момента, мястото, случая, изживяването, за тях - хората -„Отблизо”.
„Това е великолепна изложба на класически фотографски изображения, в които има визуален израз на живота, на човешката душа и философските обобщения, на същностните неща в човешкия живот”, коментира Петър Бояджиев, доцент по фотография в НАТФИЗ и Нов български университет (НБУ).
„Поглеждам във визьора и влизам друг свят. Нереален. Свят, в който никой и нищо не съществува, освен това, което виждам във визьора.Няма значение дали е човек, природа, пейзаж, репортаж или каквото и да било”, каза Христофор Ташев пред гости и приятели, изпълнили двора на Балабановата къща.
Той сподели, че за него светът - това са хората: добри, лоши, красиви, грозни, млади, стари, няма значение.
„Тук са част от „моите” хора. Част от онези, които съм срещал, с които съм разговарял (или не съм разговарял), с които съм пил кафе (или не съм пил кафе), но съм запомнил и … запаметил. Образите, които винаги ще ми напомнят какво е светът, в който живея.И къде съм аз в този свят”, описа творбите си авторът.
Пловдивчани и гости на града могат да посетят изложбата до 31 май.