Нобеловият лауреат по химия за 2011 година е на посещение в Пловдив

Мисия Пловдив

13-05-2017, 13:08

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Гостите от Израел останаха истински изумени от архитектурата на сградата на Общината

Професор Дан Шехтман, нобеловият лауреат по химия за 2011 година е на посещение в Пловдив. Заедно с посланика на Израел Ирит Лилиан бяха приветстван от Стефан Стоянов, заместник-кмет "Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество".
Гостите от Израел останаха истински изумени от архитектурата на сградата на Общината. Те посетиха основни забележителности на града. Разходиха се по Главната улица, Римския стадион, квартал Капана, Стария град, Античния театър, Голямата базилика.
Освен с разказите сои за богатата история на Пловдив – най-стария жив град в Европа Стефан Стоянов успя да впечатли професор Дан Шехтман и със съвременното развитие на града – иновациите в икономиката, бизнеса и образованието – програма Монтесори в детските градини, реализирането на проекти с университетите с града, един от които е въвеждането на специалността по софтуерно инженерство в пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
Разбира се в разговорите заместник-кметът Стефан Стоянов не пропусна да отбележи, че Пловдив е Европейска столица на културата през 2019 заедно с италианския град Матера.
Професор Дан Шехтман бе толкова впечатлен от Пловдив, че заяви, че при първа възможност отново ще посети града под тепетата.