Плевен и побратимени градове изразиха воля за разширяване на сътрудничеството

Кметът Георг Спартански приветства гостите

Официална среща с гостуващите за Празника на града делегации от побратимените Плоцк, Полша, Ростов на Дон, Русия и Кавадарци, Македония се проведе днес в Община Плевен. На срещата присъстваха кметът Георг Спартански, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, заместник-кметовете Милен Яков, арх. Невяна Иванчева, Стефан Милев, секретарят на Общината Паулина Кирова.

Кметът Георг Спартански приветства гостите, подчерта важността на контактите с побратимените градове и акцентира върху проектите, с чиято реализация Община Плевен започва.

„За нас е изключително важно да се опитаме да настигнем средното ниво на държавите, които членуват в Европейския съюз. Да, трудности има, контролът е засилен, затова сме длъжни да свършим работата си качествено и отговорно”, подчерта г-н Спартански. И домакини, и гости изразиха воля да разширят сътрудничеството на всички нива – културно, обмен на ученици, туристически групи, медицински специалисти, гостуване на художествени състави, обмен на идеи и съвместна работа по партньорски проекти.