Отбелязване на 120 години венецуелска кинематография

Пловдив Лайф

13-05-2017, 16:54

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"Боливар, човекът, на трудности", съчетава драма, романтика и приключения в един филм

Венецуела е в състояние на война. Страната е разделена на две части. Много семейства са разделени на две противоположни позиции. Годината е 1815 и Втората република е паднала. Най-големият губещ е Симон Боливар, наречен ОСВООДИТЕЛЯТ, който бяга от Картахена.  

Боливар достига Ямайка и тук се среща с огромни трудности, останал е без пари и без приятели. търси помощ от други страни, за да освободи Америка. Европа му затваря вратите. Президентът на бунтовното Хаити приема да го посрещне и изслуша неговите предложения. Тази новина му връща надеждата. Това, което не знае е, че на острова вече се готови заговор за убийството му. Заговорът се проваля, но Боливар заминава от Хаити много унил.

В Хаити проблемите не спират. Там идват венецуелските патриоти, които бягат от Картахена след поражението и са готови да свалят Освободителя от пиедестала.

По време на разгорещено събрание, Боливар предлага робите да бъдат освободени, което скандализира мнозина, но това предложение ще  промени ветровете на победата в негова полза.

Боливар отплава от Хаити като командир на  малка, но смела флота, готова да даде живота си за своите идеали. Започва нова битка, която ще донесе свободата  на Испанска Америка.

“Боливар, човек на трудностите” е  малко известна история за една от най-драматичните години в живота на Освободителя, в цялото му човешко измерение, от май 1815 до май 1816.

"Боливар, човекът, на трудности", съчетава драма, романтика и приключения в един филм, режисиран от Луис Алберто Ламата,натоварен да разкаже най-интересните страници  от историята на Венецуела на големия  екран.