Организират фестивал на еко и биопроизводителите в Садово

Животът

14-05-2017, 12:30

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Провеждането на Фестивала е естествен отглас на все по-силно нарастващия обществен интерес към здравословното хранене

Първият Фестивал на еко и биопроизводителите ще събере в град Садово, Пловдивско, почитатели на чистите екологични храни и напитки, последователи на биодинамичното земеделие и любители на сувенири от естествени материали. Фестът ще се проведе на 26, 27 и 28 май 2017 г. и ще съвпадне с традиционния Празник на фъстъка, който от години се провежда в община Садово, както и с Първия национален фолклорен фестивал „Георги Пендов”, посветен на известния кларинетист, родом от Садово. Фермери, занаятчии и производители от цялата страна ще представят своите натурални продукти, а лектори, специализирали в натуралното земеделие и пермакултурата, ще научат желаещите как да се грижат по природосъобразен и хармоничен начин за стопанството си.
„Тук е създадена първата земеделска опитна станция в страната, която в годините се развива като Институт по растителни и генетични ресурси "Константин Малков". Днес той е един от водещите научни центрове в областта на селското стопанство. В института се намира и най-голямата генетична банка за растителни култури на Балканите“, коментира кметът на Садово Димитър Здравков.
„Провеждането на Фестивала е естествен отглас на все по-силно нарастващия обществен интерес към здравословното хранене, ориентиране към природосъобразен живот, чисти и свежи плодове, зеленчуци и храни и грижата за нашите деца и семейства“, коментира организаторът на фестивала Нели Дакова.