Каракачанов: ДПС изгуби ролята си на балансьор в българското общество

Нашите братя, българските граждани от турски произход, са пълноценна част от българското общество и партии като ДПС и ДОСТ тенденциозно ги делят от нас

ДПС изгуби ролята си на балансьор в българското общество. Тази роля бе заета от българските патриоти и това е логично, защото нашият патриотизъм е обединителен и проевропейски, заявява лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на партията.

Нашите братя, българските граждани от турски произход, са пълноценна част от българското общество и партии като ДПС и ДОСТ тенденциозно ги делят от нас и в голяма степен ги държат в подчинение с механизмите, които уж публично демонизират и лепят като клеймо с думата "фашизъм", посочва Каракачанов по повод на изказване на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ вчера. Това ние няма да позволим, допълва той.
"Ако знаеше смисъла на "фашисти", щеше да е наясно, че в историята на българските патриоти има примери на героизъм в спасяването на българските евреи например. Вероятно господин Карадайъ не е чувал за Владо Куртев от ВМРО, провъзгласен от Държавния еврейски институт в Израел за "Праведник на света", посочва Каракачанов.
Той отбелязва, че патриотите са направили така, че ДОСТ да не влезе във властта, и заявява, че ще направят така, че и ДПС да няма достъп до тази власт. Това са антибългарски и следователно противоконституционни партии, казва лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.