Кристиан Костов: България е все по-близо до победата

Всяка следваща година българските участници в конкурса стават все по-добри и по-подготвени

След финала бях малко разочарован, обаче сега съм изключително доволен и вярвам, че оттук натам всичко ще върви по вода. Това заяви в ефира на bTV певецът Кристиан Костов, който се класира на престижното второ място на музикалния конкурс „Евровизия”.

По думите на 17-годишния певец всичко е минало така, както трябва, а България е вдигнала нивото и е все по-близо до победата. „България трябва да спечели”, коментира още той.

„Най хубавото беше, че и журитата, и публиката избраха една и съща песен”, коментира музикалният продуцент Саня Армутлиева. По думите ѝ песента на Кристиан Beautiful Mess и тази на португалеца Салвадор, която се класира на първо място, са били много различни от всички останали в конкурса и са заслужавали да бъдат отличени.

„Моментът просто беше негов. Не мисля, че бях по-слаб. Просто в този етап публиката избра него”, смята Кристиан.

„През последните дни всички се отнасяха с него като с победител, всички вярваха в него”, разказа Саня. Тя сподели, че е вярвала най-силно, че Кристиан ще победи, след като букмейкърите го поставиха на първо място в конкурса веднага след изпълнението му.

Кристиан се похвали, че след „Евровизия” е получил похвали от световни звезди и много предложения за бъдещи изяви.