Старозагорските паркове и градини в подготовка за лятото

Работата върви по график

В очакване на горещите дни от годината всички водни съоръжения на територията на паркове и градини в Стара Загора вече разпръскват свежест и хлад. В експлоатация са въведени фонтаните в градинка „Пингвините“, парк „Артилерийски“, парк „Зеления клин“, „Жабките“ в парк „М.М. Кусев“, по протежението на бул. „М. М. Кусев и др.
През летния сезон предстои подмяна на 800 счупени фризове на пейки в зелените площи, съобщиха от общинския отдел „Озеленяване и комунални дейности“. Ще бъдат пребоядисани пейките в парк „Пети октомври“, „М. М. Кусев“, станционната градина и др.
Ще се извърши почистване и облагородяване на района на езерото „Загорка“. Ще бъдат разчистени храсталаците и на 2 дка площ ще бъде посадена тревна смеска, съобщи Николай Стоев. Ще бъдат подменени общо около 50 дка тревни участъци в парковете „Пети октомври“, „Ал. Стамболийски“ , „Зеления клин“ и по протежение на бул. „М. М. Кусев“.
Работи се усилено и по зацветяването на зоните за отдих и по централния булевард. Есенно-зимните цветя в паркове и градини са подменени с 80 000 пролетно-летни. Подменят се и цветята в кашпите по бул. „Цар Симеон Велики“.
По график продължава работата на групата по височинна резитба на клони на дървета, с издадени разрешителни, по градските улици. В началото на юни ще бъде закупена нова 3,5-тонна вишка, с която изрязването на сухи клони ще продължи в парковете.