Над 600 участници във фолклорен фестивал в Добрич (видео)

Мисия Добрич

15-05-2017, 17:02

Снимка:

Кадър: Добрич ТВ

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Събрали ми се, наиграли в Добруджа (фоторепортаж)

Днес е „Събрали ми се, наиграли в Добруджа”

В най-мащабния досега фолклорен фестивал „Събрали ми се, наиграли в Добруджа!”

Петото издание на „Събрали ми се, наиграли в Добруджа!” събра на една сцена над 600 танцьори от различни региони и възраст. Това е най-мащабният досега фолклорен фестивал в Добрич.
Над 600 танцьори от 26 фолклорни клуба буквално разтресоха Добрич в петото издание на фестивала „Събрали ми се, наиграли в Добруджа“! Независимо от времето, придружено с ярко слънце и проливен дъжд, ентусиазирани българи от цялата страна, в различни възрастови групи, обединени от любовта и магията на българския фолклор, завладяха с колоритното си присъствие сцената на Летен театър Добрич. За първи път във фестивала се включиха и детски състави. В продължение на 8 часа те демонстрираха танцови умения в 3 състезателни кръга. В първия бяха представени автентични хора от различни фолклорни области, във втория – хореографски разработки, а в третия се надиграваха по двойки. Организатор на събитието е танцов клуб „Пъстър хоровод”. Тричленното жури бе от главните художествени ръководители на ансамблите „Мизия” – Любчо Василев, „Добруджа” – Стоян Господинов и „Добротица” – Александър Александров.
Най-силно впечатление направиха съставите „Луди млади” от Шумен – за най-добра разработка, „Жътвари” от Добрич за съхраняване на добруджанския танц и един от най-авторитетните клубове – „Нашенци” от Русе, за стилно и емоционално изпълнение.
От 10-те детски състава, най-силно се представиха „Веселие4 и „Моряцате” от Варна.
Всички получиха заслужени грамоти, плакети и парични премии, в различните категории.

Телевизия Добрич