Дружество на БНБ получи акредитация от ЕЦБ да печата евро банкноти

Портфейл

15-05-2017, 18:43

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

БНБ пуска в обращение златна възпоменателна монета "Благовещение"

Съвместното дружество беше създадено през ноември 2013 г.

Съвместното дружество „Обертюр Фидюсиер“ АД – София, с акционери Печатницата на БНБ и Oberthur Fiduciaire SAS – Франция, получи акредитация от Европейската централна банка за отпечатване на евро банкноти. Това дава право на съвместното дружество да участва в търгове, провеждани от централните банки на страните от еврозоната, за производство на евро банкноти.

Съвместното дружество беше създадено през ноември 2013 г. и за краткия период оттогава успя успешно да премине трите компонента на акредитация от Европейската централна банка: за сигурност, технологичен капацитет, и условия на труд и опазване на околната среда.

За този период броят на работещите в дружеството се увеличи от 57 на 225 и се състои изцяло от български ръководен персонал, специалисти и работници. Обемът на произведените банкноти за международния пазар за същия период нарасна от 60 милиона на 1 милиард.

Дружеството е включено в списъка на големите данъкоплатци в страната. Премиерът Бойко Борисов поздрави целият екип и работници и пожелавайки им успех.

Днес съвместното дружество на Печатницата на БНБ и Oberthur Fiduciaire SAS - Франция получи акредитация от Европейската ...

Публикувахте от Бойко Борисов в 15 май 2017 г.